Nu har förutsättningarna för nya bryggan klarnat något. Detta genom att det nya arrendeavtalet mellan båtklubben och kommunen är färdigt. Det står nu klart att det inte kan bli någon försäljning av båtplatser som tidigare har förespeglats. Eftersom Hammarö kommun inte äger marken utan det gör StoraEnso. Hammarö kommun kan därmed inte tillåta att en arrendator säljer delar av den mark som kommunen inte ens själv äger. Vi i båtklubben kommer däremot få nyttjanderätten och kan därmed hyra ut platserna som vid dom andra bryggorna.

En byggrupp har tillsats för att utreda storlekar på platser och även materialkostnader. Detta samt en byggansökan skall färdigställas och inlämnas till kommunen. Därefter kommer klubben att ta kontakt med medlemmar som finns på turordningslistan för att höra om intresse finns för att ligga vid nya bryggan. Turordningen på listan gäller vid förfrågningen. Väljer man att ligga vid den nya bryggan så tappar man rätten till den gamla platsen, man kan alltså inte inneha två platser.

Styrelsen beklagar att vissa medlemmar kommer känna sig besvikna på att en försäljning uteblir men det är inget styrelsen råder över och vi kan bara beklaga. Vi har varit i kontakt med kommunen och frågat extra om en försäljning kan vara möjlig men fått ett klart och tydligt nej och därmed är den saken klar. (På frågan om ett extra årsmöte måste hållas för att riva upp det gamla beslutet så är svaret nej. Detta beror på att allt kring utlottningen och bryggan hölls utanför ordinarie årsmöte som då redan var avslutat.)

Styrelsen hoppas nu att vi istället kan glädjas åt en ny brygga och att fler får möjligheten att ha sin båt i Skoghallsådran.